Kineziológia - Fülakupunktúra -Grafológia

CSODABALANSZ

Röviden a kineziológiáról

A kineziológia ősi kínai ismereteken alapuló holisztikus egészségügyi rendszer, melynek lényege a test energetikai egyensúlyának helyreállítása. Egyedülálló módja a stressz kezelésének és a lelki egészség fenntartásának. Az önbizalom, az öngyógyítás, az önfejlesztés lehetőségét adja a kezünkbe.

A kineziológia eszközeit Dr. George Goodheart fedezte fel az 1960-as években.
 Az ő koncepcióját felhasználva Dr. John Thie a 70-es években összeállította a Touch for Health (Gyógyító Érintés) rendszerét, ezen kívül az Edu-kinesztétika megalapítója Dr. Paul Dennison munkájának célja visszatalálni az ősi mozgásformáinkhoz, amelyek életünket és energiáinkat a legjobban segítik és kifejezik.

AZ EGÉSZSÉG HÁROMSZÖGE az alkalmazott kineziológia „gerince”.
Ebben a kineziológia teljes összetétele megjelenik:

 • testkémia (testünk fiziológiás működése)
 • struktúra (manuális terápia, csontok, inak stb.)
 • érzelmi terület (önismeret, relaxáció stb.)


A három közül bármely terület problémái kiegyensúlyozatlanságot jelentenek.

Ha túlhangsúlyozódnak az egyes területek, akkor háttérbe szorul, vagy sérül a másik kettő, tehát fontos mindegyik területet megfelelően „ápolni”, hogy nyugodt, kiegyensúlyozott állapotba kerüljünk!

Mi okozza az energetikai kiegyensúlyozatlanságot?

Például helytelen táplálkozás, a túlzott stressz és egyéb terhes élethelyzetek megzavarják az energiarendszert, ezáltal néhány meridiánnak túl sok lesz az energiája, másoknak meg túl kevés. Mindez az energetikai egyensúly felborulásához illetve zavaraihoz vezet.
 
A stresszről általában: A mai kor mindenkit érintő problémája a stressz. Nap, mint nap szembe kell nézni olyan eseményekkel, helyzetekkel, amelyek stresszként hatnak ránk. Ha ezeket, a stresszes helyzeteket nem tudjuk kezelni, előbb-utóbb megbetegszünk. A betegség nem csak fizikai formában nyilvánul meg, hiszen ennek megjelenése már komoly lelki problémára utal. Minden alkalommal, amikor önértékelésünk alacsony, nincs önbizalmunk, félelmek, fájdalmak, szorongások gyötörnek minket, depressziótól, pániktól szenvedünk, valamilyen múltbeli érzelem áll a háttérben. A negatív érzelmek stresszként rakódnak le. Megbomlik a test és a lélek egyensúlya, és ez károsan befolyásolja jelen életünket, viselkedésünket, egészségünket. Az egyensúly állapot kineziológiai korrekciókkal helyreállítható, a problémák megszüntethetők.

Kiegyensúlyozás kineziológiával

A kineziológiai kezelést stresszoldásnak hívjuk.
 Minden saját magunkra vonatkozó információ bennünk van az agy és test memóriájában, vagyis tárolódik, akár emlékszünk rá, akár nem.
 Ez az információ izomteszteléssel a felszínre hozható, lehetővé teszi, hogy felderítsük a problémák, betegségek okát.
 Kideríthető mikor, kivel kapcsolatos, illetve milyen érzelem gátolja az illetőt, és milyen korrekció képes feloldani ezeket a negatív élményeket.
 A korrekciók nagyon hatékonyak, egyénre szabottak, gyengédek és fájdalommentesek.

Az eljárás menete:

Alapos anamnézis felvétellel, beszélgetéssel meghatározom a jelen problémát, ezután izomteszteléssel (a kar gyengéd nyomásával) megkeresem az életkorokat, melyek hasonlóságot mutatnak a jelenlegi problémával.
 Majd a tudatalatti segítségével tesztelés útján megkeresem azt a korrekciót, amellyel a negatív stressz a lehető leggyengédebb módon eltávolítható a testből és az elméből.
 Az izomteszt előnye, hogy nem kell találgatnunk, hanem pontos, tiszta válaszokat kapunk.
 Izmaink ugyanis elgyengülnek bármely kellemetlen érzés, emlék hatására, így tehát vagy erős tartással, vagy elgyengüléssel „válaszolnak” a feltett kérdésekre.

Milyen korrekciókat alkalmaz a kineziológia?

 • Vizualizációs, imaginációs technikákat
 • Bach-virág esszenciákat
 • Drágaköveket
 • Csakragyógyászatot
 • Meridián-energia korrekciót
 • Akupresszúrás pontokat
 • Agyintegrációs technikákat
 • Mudrákat (ujjtartásokat)

 

A kineziológia főbb ágai

A Touch For Health (TFH) valamennyi kineziológiai módszer alapja.
 Lényege a meridiánok energiájának harmonizálása, kiegyenlítése fizikai szinten, legfőképpen az úgynevezett neurolimfatikus és neurovaszkuláris pontok, a meridiánok végpontjai, ill. az izmok kezelése által. Az izmok tesztelésével feltérképezhető az egész szervezet energetikai állapota. Ötvözi a hagyományos kínai gyógyászat, a chiropraktika, és az osteophatia elemeit.

A One Brain ágazat mélyrehatóan foglalkozik a lélek diszharmóniájával, illetve a betegségek, rendellenességek lelki, szellemi hátterével. A módszer segítségével kimutatható és kezelhető a fizikai, ill. lelki tünetek oka.

Az Edu-K (Brain Gym) főként tanulási zavarokkal küzdő gyermekek számára lett kifejlesztve. Az agy féltekéinek és a test különböző dimenzióinak összehangolásával (látás, hallás, írás, mozgás energetikai kiegyensúlyozásával) foglalkozik játékos formában.
 Ide tartozik a pozitív hozzáállás kialakítása is különböző életcélokkal kapcsolatosan.
Alkalmazási területei: tanulási nehézségek, figyelem-koncentrációs zavarok, magatartási,- beilleszkedési problémák.

Milyen problémák esetén ajánlott?

 • LEVERTSÉG, ALVÁSZAVAR, ÁLMATLANSÁG
 • SZORONGÁS, FÉLELMEK, FÓBIÁK esetén
 • KRÍZIS HELYZETEKBEN (családi, munkahelyi gondok, válás, halál eset...)
 • ÖNBIZALOMHIÁNY, ÖNÉRTÉKELÉSI problémáknál
 • PÁRKAPCSOLATI és KOMMUNIKÁCIÓS gondoknál
 • ÉLETVEZETÉSI problémáknál (döntésképtelenség, sikertelenség,céltalanság...)
 • PSZICHOSZOMATIKUS tünetek esetén: fejfájás, migrén, allergia, IBS, egyéb fizikai fájdalmak

Gyermekeknél: Tanulási nehézségek, figyelem, koncentrációs zavarok, magatartás problémák, beilleszkedési gondok, félelmek, ágybavizelés, dadogás, stb.

Mennyi idő után várható eredmény?

Ez több tényezőtől is függ.
 Az első kezeléssel beindulnak a test öngyógyító erői, ilyenkor gyakran tapasztalható már javulás. A kezelésekre való reagálás leginkább a kliens akaratán és önmunkán múlik, hogy mennyire vállal felelősséget azért, hogy a jelen helyzet állapota megjavuljon.
 Ezen kívül fontos tényező az életkor, hiszen minél régebben „őrizgetünk” egy problémát, annál lassúbb a változás. Ugyanakkor személyiségünk típusa is befolyásolja, hogy mennyire rugalmasan tudunk régi mintáinktól megszabadulni és mennyit teszünk a gyógyulásunkért.
 A változás tehát mindenkinek a saját ritmusában történik.
 A problémától függően általában 3-5 kezelés szükséges a kívánt állapot eléréséhez heti vagy 2 heti rendszerességgel.

Kezelések típusai:

Első alkalom tartalmaz egy előzetes anamnézis felvételt, a jelen helyzet feltárását, megbeszélését, megoldási javaslatokat
15.000.-Ft/90 perc

További alkalmak esetén(min.5 alkalmas csomag): 12.000 Ft/60-90 perc

Területek:

Párkapcsolat:
 kapcsolatainkban való nézeteltéréseink, kommunikációs problémáink, az önkifejezés gátoltsága, viselkedés zavarok megbeszélése, ill. társunk, családtagunk magatartásának a megértése, elfogadása történik ebben az oldásban.

Párkapcsolati problémák megoldásai/5 alkalmas csomag: 60000.-Ft

Önismeret:
 önmagunk megbecsülése, értékelése, szülői minták felismerése, gátló hitrendszerek, berögzült viselkedésminták feloldása, félelmek, szorongások elengedése, önszeretet, önelfogadás

Önismeretfejlesztő program /5 alkalmas csomag 60000.-Ft

Pszichoszomatikus problémák háttere:
 a fizikai tünetek érzelmi/lelki hátterének felkutatása a jelenbeli élethelyzet összekapcsolásával, megértésével.

Negatív érzelmi minták:
 indokolatlan félelmek, szorongás okainak feltárása, s annak megfogalmazása, hogy mi jelentené számára a megszabadulást ezektől.

Hitrendszerek, gondolati minták átprogramozása:
 céljaink megfogalmazása, kitűzése, elérése egy pozitív jövőkép kialakításához, önmagunk és mások elfogadásához, kiégettség ellen, rossz szokásaink megváltoztatására.


Gyermekek oldása: tanulási problémák, figyelem - koncentrációs zavarok, magatartás, viselkedésbeli gondok, hyperaktivitás, dadogás, ágybavizelés, stb....ezen belül mozgásos (agyintegrációs) gyakorlatok elsajátítása, otthoni alkalmazása, mely segít az imént felsorolt problémák esetében.

Első alkalom anamnézisfelvétellel, terápiával: 12.000 Ft/ 60 perc, további alkalmak minimum 5 alkalmas csomag esetén: 10000.-Ft/60 percSzeretettel várom érdeklődését!


 

Telefon: 06 - 20 / 253 - 0356  
   
Created By BoboShop 2014.